У Севастополі протоієрей РПЦвУ привітав окупаційну гвардійську бригаду морської піхоти з нагоди Дня народної єдності. Він закликав військових “бути готовими вигнати будь-яких чужинців, які посягають на їхню Російську православну вітчизну”.

Як йдеться на сайті Севастопольського благочиння РПЦвУ, помічник командира бригади по роботі з віруючими військовослужбовцями та настоятель бригадного храму святого князя Олександра Невського протоієрей РПЦвУ Сергій Полівцев наголосив, що це “день особливого свята для нашої Батьківщини, для кожного з нас”.

Він нагадав про події 1612 року в історії Росії: звільнення Москви від польських інтервентів.

“У цей день відбулося єднання російського народу – народного ополчення з Нижнього Новгорода під керівництвом Мініна і Пожарського, козацьких військ і Російської Православної Церкви в особі священномученика патріарха Єрмогена і ченців Троїце-Сергієвої лаври – плодом якого стало звільнення Кремля і Москви від поляків. Це була перемога в битві за душу російського народу, за нашу православну вітчизну”, – зазначив він.

За його словами, в 2020 році  “відбувається об’єднання не тільки народів Росії, але і всіх людей світу, хто ще не втратив здорового глузду”.

“І в сьогоднішній боротьбі з ворогами зовнішніми і внутрішніми ця духовна єдність є запорукою перемоги над ними, незважаючи на багатонаціональність і багатоконфесійність Росії. Морські піхотинці на передньому рубежі боротьби з загрозливим зовнішнім ворогом, як ополчення Мініна і Пожарського, готові вигнати будь-яких іноземців, що посягають на нашу вітчизну”, – зазначив протоієрей.

Він побажав морпіхам “допомоги Божої і Пресвятої Богородиці в  подальшому служінні великій Росії”.

Comments are closed.