У Качкарівці Бериславського району на Херсонщині звільнили настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці, який змушував парафіян молитися за Путіна. Про це повідомив депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко, інформує Новий день.

“Шановні парафіяни храму, розташованого в Качкарівці Милівської ОТГ! Вас було почуто! Щойно митрополитом Новокаховським і Генічеським Філаретом було підписано указ про звільнення [настоятеля] ієромонаха Іустіна (Юревича), з чим я вас і вітаю!” — написав він у групі “Милівська ОТГ” у Facebook. У телефонній розмові Ігор Йосипенко підтвердив “Новому дню” достовірність цієї інформації.

Як повідомляла РП, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці єромонах Іустін (Юревич) змушує парафіян молитися за президента Росії Путіна і не дозволяє жодної критики на його адресу. Відверто антиукраїнська риторика священика храму, що в Качкарівці Бери­славського району на Херсонщині, налаштували проти нього все село.

Іустін Юревич є активним учасником російських православних інтернет-форумів та заходів РПЦ. Наприкінці січня 2020 року він виступав з доповіддю на Міжнародних різдвяних освітніх читаннях “Великая Победа: наследие и наследники” у Храмі Христа Спасителя в Москві.

Comments are closed.