Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній висловив співчуття ієрархам Сербської Православної Церкви, пастві, сербському народу з приводу смерті Патріарха Сербського Іринея. Про це йдеться на його сторінці в Facebook.

“Із сумом дізнався про упокоєння Предстоятеля Сербської Православної Церкви Патріарха Іринея. Нині він зняв з себе «шкіряні ризи» (Бут. 3: 21), але прикрасив себе одягом, який виткав життям своїм і перейшов від життя тимчасового у життя вічне, де немає ні хвороби, ні печалі, ні зітхання.

Від себе особисто та від повноти Православної Церкви України висловлюю співчуття ієрархам Сербської Православної Церкви, осиротілій пастві, сербському народу. Нехай слова підтримки і втіхи, написані апостолом Павлом, будуть особливо в ці дні у ваших серцях: «Не хочу ж, браття, лишати вас у незнанні про померлих, щоб ви не сумували, як інші, що не мають надії. Бо коли ми віруємо, що Ісус помер і воскрес, то й померлих в Ісусі Бог приведе з Ним» (1 Сол. 4: 13).

Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого Патріарха Іринея у Своїх оселях, промислом Своїм надихне Сербську Церкву в обранні достойного наступника престолу святого Сави, і до всіх нас буде милостивий.

Вічна пам‘ять, вічний спокій і Царство Небесне спочилому співбрату нашому Патріарху Іринею!” – зазначає Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.