Понад 150 творів ув’язнених з усієї України візьмуть участь у виставці-конкурсі “Покликані до свободи”, яку організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви спільно з БФ Карітас-Київ у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою України. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Мета виставки – посприяти кращій суспільній комунікації та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також зростанню громадянської активності в охороні суспільного миру, подоланню напруженості, пов’язаної з тривалою ізоляцією. Слід зазначити, що внаслідок карантину ця ізоляція стала подвійною, адже в’язні були позбавлені соціального спілкування через припинення усіх без винятку візитів зовні.

У процесі підготовки виставки відбувається збір коштів на поштову пересилку робіт із в’язниць і на організацію виставки. “Все, що ми здатні зробити, – коштом добродіїв”, – зазначає о. Костянтин Пантелей, керівник відділу КП УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Відкриття виставки мистецтва в’язнів “Покликані до свободи” заплановане на 4 грудня 2020 року.

Comments are closed.