20 листопада відбулася зустріч прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із Всеукраїнською Радою Церков і Релігійних Організацій. У заході також взяли участь представники Кабінету Міністрів України, йдеться на сайті КМУ.

Учасники заходу обговорили, зокрема, питання безперешкодного ввезення гуманітарних вантажів, проблеми біженців, питання капеланства, а також надання благодійної допомоги.

Денис Шмигаль також порушив тему боротьби з поширенням COVID-19 та закликав релігійні спільноти об’єднати зусилля в період зимових свят.

«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», — зазначив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль подякував ВРЦіРО за пропозицію створити робочі групи для напрацювання спільних кроків: «Уряд та Всеукраїнська Рада Церков показали ефективну взаємодію навесні. Впевнений, що такий підхід буде продовжено, і він дасть результат у майбутньому, адже всі ці дії спрямовані на благо суспільства», — наголосив очільник уряду.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що запроваджений карантин «вихідного дня» передбачений для того, щоб зменшити мобільність населення.

«Ці шість днів зменшення мобільності призведуть до зменшення відсотку інфікування і це змінить темпи приросту коронавірусної хвороби, які дозволять нам інакше змоделювати захід у зимові свята та підхід до стримування поширення хвороби», — зазначив Віктор Ляшко.

Головний державний санітарний лікар додав, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Прем’єр-міністр подякував представникам релігійних організацій за розуміння й підтримку введених державою тимчасових вимушених карантинних обмежень. Він також зазначив, що уряд розробляє механізми підтримки релігійних організацій та готовий спільно опрацювати пропозиції.

Comments are closed.