Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній у День гідності та свободи наголосив, що промислом Божим український народ сьогодні має духовну і державну незалежність, свою мову, віру, самобутню культуру, тисячолітні традиції, славну історію.

Про це йдеться у зверненні предстоятель ПЦУ у Facebook.

«Ми гідні бути вільними! Адже свобода — це дар Господній. Промислом Божим український народ сьогодні має духовну і державну незалежність, свою мову, віру, самобутню культуру, тисячолітні традиції, славну історію. А найголовніше – ми вільні творити власне майбутнє. Недарма саме під таким гаслом відзначається цьогорічний День Свободи і Гідності у нашій державі», — йдеться у зверненні.

Предстоятель наголосив, що з Божою допомогою ми долаємо перепони, ми захищаємо своє, дароване нам Господом.

«Не забудьмо подякувати нашим захисникам, які і в ці хвилини боронять нас від російського агресора, а також – нашим новітнім Героям, які віддали власні життя заради збереження нашої свободи, помолімося за їхніх рідних і близьких, що зазнали непоправних втрат. Нехай Господь захистить живих і упокоїть душі полеглих Героїв у Своїх Небесних оселях, нехай вічною буде їхня пам’ять!», — сказав Епіфаній.

Він також закликав берегти й укріплювати те, що здобуто такою дорогою ціною, — нашу свободу й гідність.

Comments are closed.