Після масових протестів у Німеччині проти жорстких карантинних заходів через COVID, найбільший у країні ЗМІ щотижневий журнал Der Spiegel заявив, що німецькі християни – вороги демократії і боротьби з коронавірусом.

Видання обурюється, що в Східній Німеччині церкви як і раніше добре заповнені.

Прийнятий німецьким парламентом новий Закон про інфекційний захист населення розширює повноваження МОЗ Німеччини, яке тепер на підставі свого бачення та рекомендацій ВООЗ може вводити будь-які локдауни.

Також закон містить перелік таких заходів, як обмеження соціальних контактів (тобто той же похід в гості до батьків, наприклад) і закриття освітніх установ.

Проти цього закону виступило багато німців, які спочатку писали листи в парламент, порівнювали обмеження з фашизмом, а після вийшли на акції протесту, які поліція розганяла із застосуванням водометів через недотримання мітингувальниками соціальної дистанції.

Німецьке видання Der Spiegel заявило на своїх сторінках, що хоча в часи НДР у Східній Німеччині було «відшліфовано все церковне», дуже активне консервативно-протестантське общинне життя збереглося.

ЗМІ закликає політиків ігнорувати протести християн, тому що вони тільки заважають проводити «правильну політику».

Comments are closed.