Вселенський патріарх Варфоломій висловив підтримку та любов та надіслав щирі побажання якнайшвидшого одужання архієпископу Афін та всієї Греції Ієроніму та та архієпископу Албанії Анастасію у соборі Константинопольської архієпархії. Як відомо, вони захворіли на Covid-19.

Як повідомляє Духовний фронт України, Патріарх нагадав, що ці архієреї не побоялися поїхати до України попри тиск Росії.

“Вони обоє – дорогі брати, ми багато разів працювали разом у минулому, як в рамках наших двосторонніх відносин, так і всеправославних відносин. Вони супроводжували мене в Україну близько дванадцяти років тому, коли інші предстоятелі боялися приїжджати під тиском Російської Православної Церкви. Архієпископи Афін і Албанії були поруч з нами, і ми проводили літургію в Києві. Їхня роль дуже важлива для Вселенського Патріархату при Святому та Великому Критському Синоді, і наша співпраця буде записана в історії Церкви. Я бажаю їм якнайшвидшого одужання та повернення до своїх обов’язків знову”, – зазначив Варфоломій.

Водночас Варфоломій висловив глибоку скорботу з приводу смерті Сербського Патріарха Ірінея.  Вселенський Патріарх пояснив, що через обмеження COVID-19 він не зміг поїхати до Сербії на похорон, передає Оrthodoxtimes.com.

Comments are closed.