В Україні серед ієрархів Церков найбільшу довіру має предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.  Про це йдеться в дослідженні Центру Разумкова на тему “Особливості релігійного і церковно-релігійного самовизначення громадян України: тенденції 2000-2020 років”.

За результатами дослідження, предстоятелю ПЦУ довіряють 44% громадян (проти 16% тих, хто не довіряє); предстоятелю УПЦ (МП) Митрополиту Онуфрію – 32% (проти 26%); главі УГКЦ Святославу – 29% (проти 16%). Частка тих, хто довіряє Патріарху Філарету, лише дещо перевищує частку тих, хто йому не довіряє (29% і 25%, відповідно).

Довіру до Вселенського Патріарха Варфоломія засвідчили 32% опитаних; недовіру – 16%. Високим є рівень довіри до Папи Римського Франциска – 45% проти 14% тих, хто йому не довіряє.

Рівень довіри до Патріарха Кирила впав з 38% у “довоєнному“ 2013 р. до нинішніх 15%, а рівень недовіри зріс з 25% до 45%, відповідно. Дослідження динаміки цього показника доводить, що головним чинником падіння довіри до нього є відкрита підтримка Московським Патріархатом та особисто Патріархом агресивних дій РФ стосовно України.

Comments are closed.