Відома асоціація християнських лікарів закликає Церкви призупинити публічні богослужіння, щоб допомогти уповільнити поширення Covid-19. Про це пише ІА Світогляд з посиланням на Christian Headlines.

Християнські медичні та стоматологічні асоціації в заяві вказали на рекордну кількість щоденних випадків захворювання в США як обґрунтування своєї позиції.

«Ми повинні сповільнити зростання кількості випадків захворювання на COVID-19, інакше наші лікарні будуть переповнені», – йдеться в заяві Джеффрі Барроуза і Крістофера Хука з CMDA. Заява була розміщена на сайті організації під заголовком «Заклик до наших Церков».

«Час, необхідний США для накопичення одного мільйона випадків захворювання, скоротився з 44 до семи днів. Пандемія не тільки прийшла; вона б’є з силою урагану і досягла критичної точки, – йдеться в заяві. – Сектор, який несе на собі основний тягар цієї бурхливої ​​пандемії, – це наша система охорони здоров’я, особливо медичні працівники, які складають основу нашої системи охорони здоров’я».

CMDA рекомендувала церквам припиняти зборів з любові до ближнього. У заяві йдеться, що церква не повинна «сама по собі ставати ідолом».

«Мова йде про другу найбільшу заповідь: любити один одного, як ми любимо себе. Обмеження зустрічі на сезон не пов’язане з побоюванням заразитися вірусом. Швидше, мова йде про любов один до одного і мінімізацію ризику для вразливих навколо нас. Як члени тіла Христа, ми покликані бути Його посланцями (2 Коринтян 5:20). Це означає, що Христос вибрав нас, щоб відкрити Свою любов і благодать усім оточуючим. Рішення відкласти спільне зібрання в церкві – це прояв любові.

Добровільне рішення не збиратися дозволяє нам зробити заяву, яка не затьмарена урядовими обмеженнями. Це дозволяє Церкві проголосити в своєму населеному пункті, що так вона турбується про своїх членів, родину та друзів, що готові поступитися своїм правом збиратися разом. Це дозволяє кожній церкві заявити про свою любов не тільки словами, а й дією – тим, що члени більше не збираються разом.

Сумно бачити, як християн ще більше зневажають, бо ми, здається, дбаємо тільки про свої особисті свободи і не дбаємо про те, що ми можемо сприяти тому, щоб інші захворіли на цю хворобу через наш егоїзм. Як християни, які працюють в галузі охорони здоров’я, ми добровільно обмежимо наші «свободи» на деякий час, щоб захистити наших найближчих сусідів. Як асоціація християнських фахівців в галузі охорони здоров’я, CMDA переконливо просить Церкви розглянути можливість надання своїх послуг в Інтернеті та скасувати публічні зібрання до тих пір, поки не мине спалах випадків COVID-19», – йдеться в заяві.

CMDA була заснована в 1931 році і налічує понад 20 000 фахівців в галузі охорони здоров’я.

Comments are closed.