Ініціатора так званого руху РПЦвУ “Миряни” Василя Макаровського, який зокрема закликав до  “молитовного стояння” біля Верховної Ради, внесли до бази центру “Миротворець” –  за участь в актах гуманітарної агресії проти України.

На сайті зазначено, що Макаровський брав участь в антиукраїнських пропагандистських заходах, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя, причетний до розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі.

Також за інформацією “Миротворця”, Макаровський – противник незалежності українського православ’я від підконтрольної країні-агресору РПЦ.

Центр “Миротворець” закликає правоохоронні органи розглядати цю публікацію на сайті як заяву про вчинення громадянином усвідомлених діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Як повідомляла РП, представники РПЦвУ провели 15 червня “молитовне стояння” біля Верховної Ради. Вони протестували проти перейменування та візиту Варфоломія. Як йдеться на сайті РПЦвУ, віряни передали народним депутатам і президенту звернення з двома законопроектами для скасування законів, які, на їхню думку, обмежують їхні права.

Comments are closed.