Під час розмови з Католикосом-Патріархом Асирійської Церкви Сходу Мар Авой III Патріарх РПЦ Кирило заявив, що його не пускають до країн ЄС.

Про це пише сайт РПЦ, цитуючи самого Кирила, повідомляє Фокус.

За його словами, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час Генеральної асамблеї Всесвітньої ради церков у Карлсруе нібито намагався чинити тиск на делегацію РПЦ. Він назвав це безпрецедентним втручанням світської влади у життя церковних організацій.

“Не вдалося йому впливати на Асамблею і дискримінувати Російську Церкву — і тепер прийнято безпрецедентне рішення: не пускати Патріарха на територію Євросоюзу. Такого навіть під час “холодної війни” не було”, — сказав Кирило.

Глава РПЦ заявив, що в Європі нібито його бояться, бо якась “правда” на боці Росії. Він хоче, щоб його покликали на телебачення та вступили з ним у діалог.

Він заявив, що Захід хоче обмежити контакти РПЦ із західними церковними організаціями. При цьому війну, розв’язану Путіним ще у 2014 році, глава РПЦ назвав конфліктом, який має “політичні причини”. А окуповані території України вирішив приписати до “Новоросії”.

Comments are closed.