В УПЦ МП повідомили, що під час візиту делегації ВРЦіРО до Ватикану їхній представник заступник голови відділу зовнішніх зв’язків протоієрей Миколай Данилевич “поінформував Папу та Державний секретаріат Ватикану про наміри української влади припинити діяльність УПЦ МП”.

Про це йдеться в повідомленні на сайті УПЦ МП “за підсумками зустрічі заступника голови відділу протоієрея Миколая Данилевича з Папою Римським Франциском 25 січня 2023 року”.

“Папа і керівництво Державного секретаріату Ватикану також були проінформовані про останні законодавчі ініціативи в парламенті України, які фактично спрямовані на запровадження обмежувальних заходів та подальшого припинення діяльності Української Православної Церкви, що суперечить Конституції України та міжнародному праву”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “представники Ватикану висловили занепокоєність можливістю застосування колективного покарання цілої конфесії за індивідуальні порушення закону окремими священнослужителями”.

Водночас на офіційних ресурсах Ватикану немає інформації про зустріч Данилевича з Папою, а також нема згадки про зазначені в прес-релізі заяви представника УПЦ МП та Папи.

Comments are closed.