Спільнота вербістів перебудувала частину свого місійного дому біля Відня у готель і центр для проведення конференцій. Комплекс, який дістав назву Gabrium, має близько двох десятків двомісних номерів, три номери-люкс, п’ять конференц-залів, велику залу для святкувань і бібліотеку, пише сайт credo.pro з посиланням на Catholic.by.

Про це розповіла керівник комплексу Марія Хом під час презентації дому напередодні його відкриття 1 березня 2018 року. Будинок постав 1889 року та служив для підготовки місіонерів. У кращі часи там жило 600 ченців; сьогодні — тільки 45.

Низька кількість покликань поставила спільноту перед питанням, як далі використовувати спустілу будівлю.

Фото: Catholic.by

Вхід в готель

Відкриття будинку, переробленого під готель, стало “великим кроком, свідомим рішенням і складним процесом, який у будь-якому разі був необхідним, бо було зрозуміло, що тільки для себе ми це місце використовувати не будемо”, — зазначив провінціал вербістів о.Стефан Делер.

У своїй концепції Gabrium представляє світ місійного служіння вербістів, які працюють у 80 країнах світу (також і в Україні). Кожен з поверхів присвячений іншому континенту і показує, що “різні культури, коли вони з повагою ставляться одна до одної, можуть жити разом дуже добре, створюючи нову яскраву атмосферу”.

Готель презентують як місце, “що визволяє нас від стереотипів» і запрошує до «духовних подорожей у різні частини світу”. У майбутньому, планують господарі, тут можна буде святкувати весілля та ювілеї, проводити презентації та з’їзди, святкувати коляду тощо. Велику роль у Gabrium відіграє внутрішнє оздоблення: частина меблів раніше використовувалася справжніми ченцями у реальному житті.

Скриня у центрі — справжня, вербісти її використовували під час служіння в Африці.

Перебудова монастиря загалом коштувала 10 млн євро. Площа комплексу становить 30 тисяч квадратних метрів. Окрім готелю і конференц-зали, тут розташована господарська будівля, притулок Карітасу для біженців, житлові помешкання для 45 отців-вербістів, у монастирі є велика каплиця і парк.

Comments are closed.