У селищі Бугри Всеволожського району Ленінградської області Росії розгорівся конфлікт між надісланим місцевою єпархію РПЦ священиком та громадою, яка виступила проти призначення без згоди вірян нового настоятеля храму. Відео конфлікту опубліковано в youtube. На ньому громада звинувачує надісланого священика Максима Радаєва у побитті людини. Сам священик теж не підбирав вирази. Слова нового настоятеля про те, як саме він буде приводити людей до Христа, звучать суворо.

– Я поб’ю будь-кого, хто сюди підійде, ви злодії! – кричить о. Максим.

– Ви ногами людину били в пост! – чується в ролику.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”z4uyydii9k” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”0bz84xt6qi” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”t4w0mvtc7e”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC8yX2xuc0dlOXNmcyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Як зрозуміло з опису під відео, поки настоятель місцевого храму протоієрей Діонісій Тараут лежав в лікарні з грипом, єпархія РПЦ надіслала йому заміну – священика Максима Радаєва. Він був призначений одноосібною волею єпископа Виборзького і Приозерського Ігнатія.

“Новий настоятель відкрив храм та замінив замки. Тому парафіяни так і обурилися, але це навіть не початок відео, – пишуть віряни під відео. – А на початку новий настоятель стрибнув зі сходів храму в прихожан, розмахуючи ногами, намагався їх штовхати. Такого дива від священика ніхто ніколи не бачив, тому не відразу зорієнтувалися записувати”.

Причина зняття колишнього настоятеля, пишуть представники громади, не визначена. Раніше претензії єпархіального начальства полягали лише в недостатній сумі пожертв для єпархії. Її секретар на питання, чому був відсторонений колишній настоятель, відповів, що “не будується великий, основний храм, колишній настоятель не виходив на зв’язок”.

Найцікавіше, за словами церковних чиновників, думка прихожан і жителів селища Бугри Всеволожського району не враховувалася і враховуватися не буде.

“Храм будувався виключно на пожертви прихожан та благодійників. Знаходиться у власності благодійного фонду і громади храму. Новопризначений священик повів себе некоректно і неадекватно .Обзивався, погрожував парафіянам і кидався у бійку, – підсумовують представники громади. – Єпархіальний секретар Виборзької і Приозерської єпархії заявив, що парафіяни можуть забрати своє майно і забиратися геть, а храм вони знесуть бульдозером і побудують новий. В ситуації, що склалася, парафіяни храму вважають неприпустимою поведінку єпархіальних чиновників”.

“РЕЛІГІЙНА ПРАВДА”

Comments are closed.