Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції у Ватиканському Будинку св. Марти італійського журналіста Паоло Барамеці, відомого активною діяльністю проти мафії. З 2014 року журналіст живе під охороною поліції, після того як почав отримувати погрози і став жертвою нападу злочинців. Кілька тижнів тому було попереджено черговий замах на його життя, повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Аудієнція відбулася 30 квітня 2018 року і тривала близько півгодини. Журналіст висловив велику радість від зустрічі з Папою.

“Він сказав, щоб я не відчував себе самотнім, щоб продовжував мою роботу. Він запевнив мене теж в своїх молитвах”, – поділився Барамеці.

За його словами, зустріч проходила в неформальній обстановці. Папа був добре поінформований про діяльність журналіста і про те, що був розкритий план його вбивства, розроблений сицилійським мафіозним кланом. Святіший Отець зауважив, що особи, які пов’язані з мафією і називають себе християнами, не мають з християнством нічого спільного.

В аудієнції взяв участь також італійський священик, о. Марко Поца, в’язничний капелан з Падуї, з яким Франциск уже був добре знайомий по телевізійній програмі “Padre nostro”, яка в кінці 2017 р виходила на телеканалі італійського єпископату “TV2000”. У ній Папа пояснював головну християнську молитву, розмовляючи з цим служителем ув’язнених.

Зустріч з Паоло Барамеці сталася під час Тижня солідарності з журналістами, які спеціалізуються на боротьбі з мафією і корупцією, в зв’язку з чим змушені жити в постійному страху за власне життя. Ініціатива проходила в Італії 25 квітня до 1 травня по ініціативі католицького священика, о. Луїджі Чоці.

Comments are closed.