Група маріупольців, допущена в заборонену зону реконструкції Театрального скверу, почала розкопувати вхід у стару підземну мережу комунікацій.

За інформацією краєзнавців, є можливість знайти фундамент храму, побудованого в 1897 році. Начальник УКБ Маріуполя Галина Шейченко, яка координує проведення робіт із реконструкції об’єкта, розповів, що під шаром ґрунту в зеленій зоні скверу знайдені елементи кладки, повідомляє УНІАН з посиланням на MRPL.CITY.

«Наразі ведуться розкопки церкви, яка тут була. У майбутньому місце розкопок облагородять, помістять під скло, щоб жителі міста бачили свою історію», – підкреслила Галина Шейченко. Маріупольський краєзнавець Микола Шевченко, який очолює розкопки, уточнив, що об’єкт розкопок був виявлений у процесі реконструкції скверу.

Роботи з вивчення цегляної кладки та пошуку артефактів ведуться групою ентузіастів. Консультації в процесі здійснюють фахівці краєзнавчого музею.

«Десь у цьому районі перебувала церква Марії Магдалини, але ми не можемо дізнатися точно де, оскільки ця площа була не один раз перебудована», – повідомив волонтер.

Він уточнив, що розкопки – частина пошукової роботи, пов’язаної зі встановленням можливого розташування храму.

За інформацією істориків, у 1862 році на місці розібраної церкви був закладений храм в ім’я святої Марії Магдалини, святого Іоанна Хрестителя та Покрова Пресвятої Богородиці. Будівництво його тривало 35 років, а богослужіння розпочалися після освячення в 1897 році. У 30-роки минулого століття храм був зруйнований.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”lew5j7ss7″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”trv2i395n” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”z86czbx6pj”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC9fdVNDVHJwYmE4RSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.