УПЦ МП провела у Запоріжжі дитячий Хресний хід, приурочений до Міжнародного Дня захисту дітей і закінчення навчального року. Його учасниками стали понад 600 дітей, повідомляє Hramzp.ua.

Перед початком ходи в Покровському архієрейському соборі відбулася Божественна літургія, за якою підносилися молитви про здоров’я дітей, “про мир на  Україні, за упокій дітей, які загинули під час бойових дій на Донбасі”.

Очолив богослужіння митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука.

У проповіді архієрей побажав дітям, щоб знання, отримані в загальноосвітній і недільної школах, не тільки примножували розумові здібності учнів, а й допомагали розуміти один одного. Окрім того, владика сказав, що “перемога у війні не дасть мир, а буде викликати лише злобу і ненависть”.

“Ми сьогодні багато говоримо про світ. Війну можна виграти силою зброї, але ця перемога не дасть мир, так як вона буде викликати лише злобу і ненависть переможеного. Взаєморозуміння, бажання і прагнення почути один одного – це те, чим ми можемо перемогти. Тільки Христос дає можливість нам примиритися один з одним, а потім і з Богом. Наш захід спрямований на те, щоб ви навчилися миритися один з одним, розуміти один одного. Розуміючи один одного, і звертаючись разом до Бога, ми стежити мир на нашій землі”,  – сказав очільник Запорізької єпархії УПЦ МП, священик якої відмовився відспівувати дитину, хрещену в Київському Патріархаті. 

Після закінчення Літургії архієрей і священнослужителі Запорізької єпархії УПЦ МП приєдналися до дитячого Хресного ходу. Колона прочан пройшла по центральному проспекту міста. Діти несли хоругви, багато людей тримали в руках ікони і різнокольорові повітряні кулі. 

Comments are closed.