Мешканка Республіки Алтай поскаржилася депутату Держдуми РФ Родіону Букачакову на вільний продаж ялівцю на ринку у вигляді віників для лазні. На думку пенсіонерки, це ображає релігійні почуття алтайців, повідомляє Портал-Credo.ru з посиланням на NewsRu.Com.

З проханням вжити заходів щодо збереження священної, шанованої алтайцями рослини “арчин” (ялівець), який росте на території регіону, жінка звернулася до народного обранця на прийомі громадян, який той провів у Горно-Алтайську.

Пенсіонерка нагадала, що протягом багатьох століть алтайці жили в гармонії з природою, шануючи і поважаючи її закони, а весь їхній життєвий уклад грунтувався на натхненні навколишньої природи.

Ялівець у алтайського народу вважається найбільш священною і шанованою рослиною. На думку жінки, ставлення до цієї рідкісної і цінної рослини, як до віника для лазні – неприпустимо.

Депутат Букачаков підтримав відвідувачку, зазначивши, що ялівець погано відновлюється в природі. Як зазначає сайт Единої Росії, в місцях зростання цієї рослини повітря набагато чистіше: за добу один гектар ялівцю випаровує майже 30 кг фітонцидів, що досить для очищення атмосфери великого міста від хвороботворних організмів.

Середній термін життя ялівцю – 200-300 років. Разом з тим депутат пояснив, що для вирішення озвученого питання по ялівцю необхідна спільна робота з міністерством природних ресурсів, екології та майнових відносин, а також комітетом з національної політики Республіки. Крім того, єдинорос підкреслив, що слід запитати думку громадськості з цього питання.

У РФ розглядається чимало явно абсурдних скарг за “образу почуттів віруючих”.

На початку квітня депутат Державний думи РФ Віталій Мілонов знайшов образу почуттів віруючих на сайті “СНІД.Центру”, а в січні суд в Сочі закрив кримінальну справу про репост картинок, де займається спортом Ісус Христос.

Однією з найбільш абсурдних справ про обмеження “почуттів віруючих” став процес в Красноярську щодо Ірини Кудінової, яка розмістила в соцмережі фотографію паски і двох яєць, зроблених в центрі Москви. Прокуратура розцінила знімок як фалічний символ. Однак в подальшому, після закриття її справи, Кудінова відсудила компенсацію моральної шкоди.

Comments are closed.