Суд міста Славгород Алтайського краю РФ оштрафував пастора релігійної групи християн віри євангельської (п’ятидесятників) «Наріжний камінь» Дениса Чупрова на 5 тис. рублів за ч. 4 ст. 5.26 КоАП РФ (здійснення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об’єднання).

10 березня в Славгороді двоє віруючих з цієї громади, які мають дозвіл на ведення місіонерської діяльності, проводили благодійну акцію «Нагодуй ближнього», в ході якої роздавали їжу тим, хто її потребував. При цьому на столі лежали «Новий заповіт» і «Псалтир» без маркування.

Люди, які підходили за їжею, ці книги не брали.

Пастор Денис Чупров на цій акції не був присутній, проте суд визнав його винним у незаконній місіонерській діяльності. Крім того, суд визнав, що книгах, які лежали на столі, повинні були бути маркування Асоціації християн віри євангельської «Церкви віри», до якої відноситься релігійна група, яка проводила акцію.

Необхідно відзначити, що поліція прибула на місце «правопорушення» за викликом одного зі співробітників правоохоронних органів, що проходив повз місця проведення акції. Протокол про правопорушення прибулі на місце поліцейські не складали.

Comments are closed.