На сайт тимчасово виконуючого обов’язки губернатора Псковської області Росії звернулася Великолучанка Галина Талалуева, яка поскаржилася Михайлу Ведерникову на продаж в храмах Великолуцької єпархії РПЦ, в тому числі в Свято-Вознесенському кафедральному соборі міста Великі Луки, неліцензованої спиртовмісної продукції, пише Портал-Credo.ru з посиланням на місцевий сайт “Лукі.Ру”.

«У церковних крамницях, всередині храму поруч з іконами продаються пластмасові пляшки з вином без етикеток, акцизних або федеральних спеціальних марок, сертифікатів і ліцензій, з цінником на пляшці від руки написано «кагор», ціна 300 рублів, – написала жінка. – Ємність пляшки 250 мл. Цей алкоголь привозиться в каністрах з Молдови та України. Розливається безпосередньо в храмах в пластмасові пляшки і продається на винос».

Купити, за словами жінки, цей алкоголь можна щодня, в будь-який час з 6-8 годин, протягом дня і пізнього вечора.

«Церкви не мають ліцензій на реалізацію алкоголю. Таким чином порушується Федеральний закон від 3 липня 2016 р N 261-ФЗ «Про внесення змін до Федерального закону «Про державне регулювання виробництва і обороту етилового спирту», Постанова від 28 січня 2015 року N 29 «Про додаткові обмеження роздрібного продажу алкогольної продукції на території Псковської області» (зі змінами на 5 грудня 2017 рік)».

Великолучанка вважає, що продаж вина в храмах РПЦ порушує не тільки федеральний і регіональний закони, але і всі моральні та етичні закони православної віри. Розбиратися в цьому питанні довірено голові державного комітету з економічного розвитку та інвестиційної політики Псковської області Андрію Міхєєву.

Comments are closed.