Глава Англіканської єпархії Тасманії єпископ Річард Конді опублікував список з 78 парафіяльних об’єктів, які можуть бути продані заради збору коштів, необхідних для відшкодування моральної шкоди жертвам церковних працівників-педофілів, повідомляє Rublev.com.

Більшість об’єктів в опублікованому попередньому списку – церкви. Крім цього, на продаж виставлені парафіяльні будинки, об’єкти для здачі в оренду і вільні ділянки землі.

У пасторському листі жителям єпархії минулого місяця єпископ Річард Конді повідомив, що, згідно з судовими постановами, єпархія має виплатити близько 8 мільйонів доларів США (приблизно 4,5 мільйони фунтів стерлінгів) в якості компенсацій.

«Відшкодування (збитку – ред.) дуже важливе, – заявив єпископ Конді. – Це життєво важливий крок у забезпеченні реституційного правосуддя, визнання і підтримки жертв сексуального насильства. Пророк Ісая вчить, що Бог любить справедливість і закликає нас розплачуватися за тих, хто був ображений. Як люди, які прагнуть разом з Богом відновити цей світ, ми зобов’язані забезпечити це відшкодування».

Comments are closed.