Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з архієпископом Афінським Ієронімом у своїй грецькій резиденції вчора, щоб обговорити поточні питання, зокрема, ситуацію навколо українських та македонських церков, інформує оrthochristian.com.

Повідомляється, що Патріарх Варфоломій перебуває зараз у Греції на екологічному симпозіумі.  

На зустрічі з архієпископом Ієронімом Патріарх обговорив питання про можливість надання Томосу про автокефалію Єдиній Українській Церкві.

Як зазначається в офіційному повідомленні, за підтримки парламенту Президент України Петро Порошенко нещодавно звернувся до Вселенського Патріархату з проханням надати автокефалію новій українській Церкві, яка б існувала окремо від Російської Православної Церкви.

Священний Синод Вселенського Патріархату пізніше заявив, що ініціює діалог з цього питання з іншими православними Церквами світу.

“Хоча ніяких відомостей про вчорашню розмову немає, архієпископ Ієронім висловив нейтральне ставлення до цієї проблеми на попередній зустрічі з представниками Константинополя, заявивши лише, що це важлива проблема, яка повинна була б бути розглянута Архієрейським Собором Грецької Православної Церкви у жовтні”, – йдеться в повідомленні.

Comments are closed.