7 червня 2018 року стало відомо, що з бюджету Свердловської області РФ виділено 5,7 млн ​​рублів (майже 2,5 млн грн – ред.) на підготовку візиту очільника РПЦ Патріарха Кирила на майбутні заходи з нагоди сторіччя розстрілу царської сім’ї, повідомляє “Сова”.

На ці гроші передбачається орендувати три гелікоптери, для одного з яких потрібні меблі.

Відповідна інформація з’явилася на сайті Держзакупівель.

В єпархії пояснили, що гелікоптери для пересування Патріарха вирішено використовувати не тільки тому, що так швидше, але і щоб не перекривати дороги для кортежу, викликаючи роздратування місцевих жителів.

Депутат Держдуми Андрій Альшевскіх від «Єдиної Росії» припустив, що замовлення отримає компанія «ЮТейр – Вертолітні послуги», що має найбільший в Росії парк гелікоптерів Мі-26.

«Примітно, що замовник оплатить не тільки безпосередньо час нальотів (приблизно 120-190 тисяч рублів за годину), а й перегін вертольотів з ХМАО (Ханти-Мансійський автономний округ – ред.) до Єкатеринбурга і назад на базу. Але нам же не шкода на дорогих гостей?!»- написав депутат на сторінці у Facebook.

Коментуючи ситуацію, директор департаменту інформаційної політики Свердловської області Олександр Іванов зазначив, що «один обліт території вартістю навіть мільйон рублів на гелікоптері – може принести мільярди інвестицій».

Comments are closed.