Громадянку Зімбабве Кудзай Нямаребву, що навчається в Приволзькому дослідному медичному університеті у місті Нижній Новгород, яку раніше засудили до депортації з Росії за незаконну місіонерську діяльність, звинуватили у «прихованому місіонерстві».

Дев’ятого червня суд в Нижньому Новгороді засудив до штрафу в 30 тисяч рублів (480 доларів США) за «приховану місіонерську діяльність».

Приводом для цього послужило інтерв’ю, яке Кудзай давала ЗМІ після першого суду, коли її засудили до депортації за репост в соціальній мережі. Про це на своїй сторінці в Facebook десятого червня написав пастор церкви «Посольство Ісуса» Павло Риндич, повідомляє invictory.com.

«Її раніше притягали за репост у соціальній мережі відео про зцілення іншої дівчини. Справа була резонансною. Підключалися різні ЗМІ на цю тему. І ось співробітники доблесних служб знайшли в інтернеті її інтерв’ю з минулого суду, де вона звичайною мовою пояснювала чому її судили, – розповів пастор. – Вчора відбувся суд. Звичайно його судом назвати дуже важко. Зліплене з пальця звинувачення розсипалося, як піщаний замок при найпростіших питаннях. Суддя підводила все до звинувачення у прихованій місіонерської діяльності, що не виражалося ані в словах, ані в жестах».

Нагадаємо, у квітні суд Нижнього Новгорода засудив Кудзай Нямаребву до штрафу і депортації.

Приводом до таких неприємностей послужив репост в соцмережі «ВКонтакте», що містить лише запрошення на концерт африканської музики в стилі «госпел», який проходив в церкві «Посольство Ісуса» міста Нижній Новгород, але ніяк не проповідь.

Студентці залишилося лише скласти іспити і захистити дипломну роботу.

Подібна ситуація повторилася 16 травня. Суд у Нижньому Новгороді засудив до депортації студентку медичної академії Носісу Шибу, яка приїхала на навчання з Королівства Свазіленд (Африка) за те, що вона співала, прославляючи місцеву церкву «Посольство Ісуса».

Comments are closed.