На Філіппінах вбили чергового католицького священика. Річмонд Ніло застрелили біля вівтаря, коли він готувався до здійснення Меси. Це вже вісімнадцятий католицький священик, вбитий в світі цього року, повідомляє Кіріос з посиланням на видання польських католиків wiara.pl.

40-річного священика вбили невідомі в той час, коли він готувався до недільної Євхаристії. Зловмисники зробили чотири постріли в священика, а потім зникли.

Філіппінська єпископат висловив глибокий жаль з приводу чергового вбивства священика, нагадавши, що священики Католицької Церкви в цій країні все частіше стають жертвами невідомих злочинців.

Минулого тижня дивом вдалося уникнути смерті священику Рею Урменеті, якого важко поранили під час жорстокого нападу. З початку цього року на Філіппінах вбито вже троє священиків.

«Ми вимагаємо справедливості і ретельного розслідування. У той же час закликаємо всіх, хто має будь-яку інформацію у цій справі, піти на співпрацю з поліцією», – йдеться в заяві єпархії Кабанатуан, де звершував служіння Ніло.

Католицьке місіонерське агентство «FIDES», яке веде статистику загибелі священиків, убитих по всьому світу, б’є на сполох, оскільки вже давно не було такої великої кількості убитих священиків.

Згідно з даними агентства, з 2010 року в світі було вбито 125 священиків. Найбільш кривавим був 2013 рік, коли загинули 20 священиків. У 2010 році вбито 19 священиків. Цього року вже вбито 18 священиків. Тобто, відбувається одне вбивство кожні дев’ять днів.

Comments are closed.