В Австрії підбили підсумки конкурсу на найкращу поштову марку світу, за підсумками якого марка з Білорусі увійшла у десятку призерів. Як повідомляє УНІАН, шосте місце у міжнародному конкурсі зайняв поштовий блок «Білоруська Православна Церква. 1025-річчя Полоцької єпархії».

Цей поштовий блок був випущений у жовтні 2017 року, а урочисте гасіння марки відбулася в Софійському соборі в Полоцьку. Проект поштового блоку був підготовлений у співпраці з Білоруською Православною Церквою і Мінською духовною академією.

Над блоком працювали художник Тетяна Дольська і дизайнер Євгенії Бедоник.

Блок охоплює три марки і був видрукуваний в бобруйській друкарні. У блоці розміщені зображення трьох православних храмів – це Софійський собор і Спасо-Преображенська церква у Полоці, а також Благовіщенська церква у Вітебську.

Фон блоку заповнює ікона Іісуса Христа і святих. Марки оформлені білоруською мовою. Як повідомляє «Белпочта», при виготовленні марок була використана технологія термічного тиснення матовою фольгою, фігурна висічка.

А найкрасивішою маркою в світі за підсумками 2017 року був визнаний блок «Фарерські ножі», друге місце посіла бразильська зчіпка марок «Роботи Вільяма Шекспіра» та третє місце – у Ліхтенштейну, який представив «Золоте весілля принцеси Марії і принца Ганса-Адама II».

Comments are closed.