Колишній прес-секретар Патріарха РПЦ, а нині настоятель храму св. Татіани при МДУ імені М.В. Ломоносова протоієрей Володимир Вигилянський і відомий блогер, співробітник Місіонерського відділу РПЦ ігумен Агафангел (Бєлих) поскаржилися на відмову влади Греції надати їм нові трирічні Шенгенські мультивізи.

Впливовим клірикам доведеться задовольнятися однократними візами, що дозволяють в’їзд до Греції на один місяць. Про це йдеться в статті Михайла Тюренкова, опублікованій 3 липня на сайті “Царьград.ТВ”.

Аналізуючи втрати грецького бюджету від скорочення турпотоку з “країн російського світу”, Тюренков переходить до глобальних прогнозів катастрофи православ’я в Греції.

У своєму листі до посла Греції в РФ Вигилянський охарактеризував відмову у візі як “грубе порушення статті 14 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод”. Раніше протоієрей неодноразово виступав з критикою європейського підходу до прав людини.

За відомостями ігумена Агафангела, грецька влада намагається обмежити відвідування кліриками з РФ Святої Гори Афон – нещодавно вони відмовили у візі деяким 4 монахам РПЦ, які оголосили про свій намір відвідати Афон. Виселених з Греції російських дипломатів Афіни, крім іншого, звинувачували в спробах політизації Афона.

Михайло Тюренков з подивом констатує, що Греція – багаторічний член НАТО і ЄС – зробила вибір на користь Заходу, і закликає Росію чинити цьому якийсь опір.

Comments are closed.