У Трускавці Львівської області встановили 12-метрову статую Іісуса Христа з розкинутими руками – зменшену копію 40-метрового Христа-Спасителя з бразильського Ріо-де-Жанейро, повідомляє УНІАН з посиланням на Католицький Медіа-центр.

Встановив скульптуру своїм коштом автор ідеї Ігор Кисак. За його словами, статую буде урочисто відкрито після облаштування навколишньої території та обробки постаменту.

Скільки коштувало втілення цієї ідеї, пан Ігор не зізнається.

«Якщо я жертвую гроші на церкву, то роблю це анонімно, не розоголошуючи. Так само не хочу розголошувати, скільки витратив на цю справу», – сказав він.

«Ідею встановлення у Трускавці статуї Ісуса Христа я виношував змалку. Я думаю, що це об’єднуватиме всіх християн і принесе нам мир», – каже пан Ігор.

9-метровий бетонний Іісус стоїть на 3-метровому постаменті на Гошівській горі – у найвищій точці міста. Встановили фігуру ще у жовтні 2017 року, втім офіційне її відкриття досі не відбулося.

Навесні влада Трускавця повідомила про ремонт дороги, яка веде до 12-метрової статуї Ісуса Христа, який заплановано завершити до дня її урочистого відкриття. Сам спонсор встановлення скульптури Христа Спасителя Ігор Кісак сказав, що планує відкриття пам’ятника на кінець 2018 року.

Comments are closed.