Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Росія є “рідними країнами” і ангелами-охоронцями один для одного, пише російський Інтерфакс.

“Як Білорусь для Росії, так і Росія для Білорусі є ангелом-хранителем”, – заявив Лукашенко у вечірньому ефірі телеканалу “Білорусь-1”.

Таким чином президент прокоментував свій подарунок президенту РФ Володимиру Путіну під час зустрічі в Сочі 22 серпня. Білоруський президент тоді подарував російському ікону із зображенням ангела-хранителя.

“Ми народи від одного кореня. Ми рідні люди. Подобається комусь це чи не подобається. Припустимо, в Україні багатьом політикам це не подобається. І вони, знаєте їх заяви, говорять про якусь особливість українського народу. Так, особливість є і у нас, і в України, і у російських людей, взагалі росіян. Але незаперечно одне: як би цього комусь не хотілося, це вже сталося, що ми виросли від одного кореня. ми рідні люди. Тому звідси наша ангельська роль”, – підкреслив Лукашенко.

Також, за його словами, Росія для Білорусі – “головний партнер” в економіці.

“З цієї прагматичною, земної точки зору ми є один для одного ангелами-охоронцями, якщо вже йти у високе, духовне”, – додав глава білоруської держави.

Comments are closed.