Ватиканська аптека анонсувала запуск своєї першої лінійки парфумерії, до складу якої увійшли чотири аромати – «золото», «кадило», «миро» і «троянда містична». Про це повідомляє портал КІРІОС з посиланням на catholicby.

Назви перших трьох ароматів перегукуються з євангельським оповіданням про Народження Христа, якому мудреці принесли золото, кадила і миро (Мт 2, 9-11). Роза містична – одне з існуючих в католицтві звернень до Божої Матері.

Парфуми випускають аптекарі-боніфрати – члени Ордена госпіталістів святого Івана Божого, «брати милосердя». На створення колекції їх надихнули слова з Книги Притч Соломона: «пахощі і кадило радують серце».

Парфуми продаються в упаковці, яка включає чотири флакони, на яких римськими цифрами позначені рік випуску – MMXVIII (2018).

Як зазначив директор Ватиканської аптеки Томас Бініш Мулакаль, 2018 рік став особливим для його установи: йде процес реформи, яка дозволить удосконалити обслуговування тисяч відвідувачів аптеки Ватикану.

Згідно ідеєю творців парфумерної колекції, нова парфумерія покликана наново відкрити для віруючих роль ароматів у християнському житті.

При створенні ароматів співробітники аптеки застосували рослини, які здавна використовувалися на Святій Землі і в Середземномор’ї для створення запахів. До складу парфумів увійшли компоненти алое, шафрану, троянди, сандалового дерева, кориці, герані, бергамота і ін.

Ватиканську аптеку називають найбільш завантаженою аптекою в світі: щодня її співробітники обслуговують від 2 до 2,5 тисяч клієнтів. Близько половини з них – жителі Ватикану, співробітники Римської курії і їх сім’ї. Друга половина – туристи.

Штат аптеки становить близько 45 осіб. Очолює аптеку монах з Ордена боніфратів. Працює аптека з 1874 року.

До власного виробництва аптеки належать наступні товари: крем для запобігання пролежнів, еліксири з анісу і хініну, шість ароматів мила, лавандова вода, лосьйон проти акне і спеціальний лосьйон після гоління.

Всього в аптеці представлено близько 42 тисяч найменувань – ліки, засоби особистої гігієни та косметики з Італії, Швейцарії, Франції, Німеччини та США.

Comments are closed.