Під час розкопок архиєпископського замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття.

Монета була викарбувана під час правління дожа Андреа Дандоло (1343-1354), відомого тим, що він перебудував собор Святого Марка, передає РІСУ з посиланням на  znaj.ua і прес-центр музею Блекінге.

За словами вчених, це перша середньовічна венеціанська монета, знайдена в Швеції. На аверсі монети зображений Ісус Христос, оточений вертикальним німбом мигдалеподібної форми. На реверсі викарбовано фігуру Святого Марка, який височить над дожем Андреа Дандоло.

Монета була викарбувана під час правління Дандоло (1343–1354), відомого тим, що він перебудував і розширив собор Святого Марка.

“Середньовічна венеціанська монета вперше була знайдена в Швеції, і ця знахідка, показує, що Элленхольм був міжнародним торговельним портом”,  – зазначив директор Музею провінції Блекінге Маркус Сандеке.

“Звичайно, якщо ви знайшли італійську монету в резиденції архиєпископа, хочеться думати, що між Римським Папою і архиєпископом існували якісь зв’язки. Але поки це тільки гіпотеза”, – додав він.

Comments are closed.