Сексуальність і секс – це дар, а не табу.

Таку заяву зробив Папа Франциск під час зустрічі з молоддю французької єпархії Гренобль-Вьєн, яку прийняв 17 вересня 2018 року у Ватикані.

Під час приватної аудієнції він відповідав на запитання французьких молодих католиків, повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

“Щоразу, коли я говорила про це із старшими від мене людьми, я стикалася з браком уваги і розуміння: у мене було враження, що мене не слухають. Я вважаю, що це відбувається тому, що ми є першим поколінням, яке говорить, зокрема, і про це (секс, – ред.)”, – сказала Терез.

На це Папа відповів: “Статевість, статеві стосунки – це Божий дар”.

Він пояснив, що статеві стосунки мають дві мети: любити один одного і породжувати життя.

“Згідно з Біблією, Бог створив чоловіка і жінку на свій образ і подобу, не окремо Адама, чи окремо Єву, а обох разом. А Христос йде далі, кажучи, що чоловік, а також жінка, залишать свого батька і матір і стануть одним тілом”, – додав Святий отець.

Саме в такому вимірі, за словами Папи, потрібно говорити про статевість і жити нею: любов між чоловіком і жінкою на все життя. Він додав, що внаслідок людських слабкостей і духовних падінь, люди часто використовують статевість поза межами цього задуму.

“Цікаво, що сексуальність, що є найкращим моментом створіння, бо Бог сотворив чоловіка і жінку на Свій обріз і подобу, найчастіше стає предметом нападу легковажності і духа зла”, – наголосив Папа, додаючи, що індустрія сексуальності заробляє багато грошей, власне, на використанні статевості, відірваної від любові, і це є викривленням Божого задуму.

Папа Франциск закликав молодь оберігати свій вимір статевості і свою статеву ідентичність і готувати її до любові, “аби принести її в ту любов, яка супроводжуватиме їх протягом всього життя”.

Comments are closed.