В Неаполі знову повторилося “чудо святого Януарія”.

Засохла кров єпископа-мученика, що зберігається в запаяній скляній ампулі, яка походить із межі III i IV століть, стає рідкою і “живою”.

Після того, як кардинал Сепе, ординарій Неаполя, відставив ампулу з кров’ю, що знову зрідла, він, як кажуть, “тут же зблід і впав”. Утім, судячи з фото, він опустився в крісло, повідомляє Credo.pro.

“Його попросили відійти від вівтаря, але він відмовився”, – повідомляють медіа.

Дехто стверджує, що причиною поганого самопочуття кардинала, який уже має свої роки, стала сильна у цьому вересні спека і велика задуха в храмі, куди в очікуванні на диво набилося безліч людей.

Кілька років тому за таких же умов, показуючи народові ампулу з розрідженою кров’ю, кардинал почувався цілком нормально.

Святий Януарій — покровитель Неаполя, столиці провінції Кампанья.

Святий Януарій був єпископом Беневенто (міста за 70 км на схід від Неаполя). Він зазнав мученицької смерті за часів великих переслідувань під правлінням імператора Діоклетіана. Був страчений разом із шістьма священиками (або дияконами) своєї дієцезії.

Старе передання каже, що за відмову скласти жертву римським богам їх вкинули у вогонь, але полум’я чудесним чином не завдало християнам жодної шкоди. Тоді їх віддали на розірвання диким звірам, але тварини і не торкнулися вірних Христові. Тому мученики зрештою загинули від людської руки — під сокирою ката. Це сталося 19 вересня 305 року у Поццуолі під Неаполем.

Comments are closed.