Влада острова Балі в Індонезії вводить нові правила відвідування храмів, пояснюючи цю ініціативу “падінням якості туристичної публіки” і неповагою до святинь, що зростає.

Про це повідомляє “Седмиця” з посиланням на “The Guardian”.

“Наш уряд робить спробу захистити святість храмів і покласти кінець зневажливій поведінці туристів, які відвідують святі місця. Наші храми потребують захисту, бо втілюють у собі дух древніх балійських культур, звичаїв і традицій наших предків”, – каже заступник губернатора острова Тжокорда Ока Арту Сукаваті.

Він зазначив, що найближчим часом уряд перегляне нинішні правила відвідування храмів, які дають можливість туристам відвідувати святі місця без супроводу й робити там все, що їм заманеться.

За новими правилами, доступ до храмів буде дозволений лише в супроводі гідів та екскурсоводів.

За словами чиновника, острів став занадто доступний для туристів, а тому рівень культури та поваги іноземних гостей з кожним роком стає все нижче.

“Раніше відпочинок на острові був доступний небагатьом, і вони, як правило, ставилися з повагою до спадщини Балі, але тепер це вже не так”», – наголосив Сукаваті.

Новий уряд острова Балі вважає, що наплив туристів, що зростає, завдає все більшої шкоди безцінному духовному і матеріальному спадку предків. Так, 2017 року незліченні напівголі туристи робили селфі, забираючись на святилища і храми. А одного разу невстановлена європейська дама відзняла сесію своїх занять йогою в бікіні перед індуїстським храмом.

Comments are closed.