Єпископу Наро-Фомінського Іоанну (Рощин), керівнику парафіями Московського Патріархату в США, відмовлено в американській візі.

Про це з посиланням на неназване джерело повідомила православний публіцист Тетяна Деркач, передає Credo.Press.

Єпископ Іоанн служить на кафедрі в США з серпня 2014 року (священиком він був менш 7 років). Раніше, у 2000-2002 роках він навчався в Католицькому університеті у Вашингтоні і вважається в апараті Московської патріархії “фахівцем з Америки”.

У Росії майбутній єпископ Іоанн був відомий як священик Георгій Рощин, від 2009 року був заступником голови ОВЦО МП протоієрея Всеволода Чапліна. На цій посаді о. Георгій відзначився рядом радикально “патріотичних” висловлювань, був представником Всесвітнього російського народного собору при ООН.

Входив до складу Ради із вивчення матеріалів релігійного змісту на предмет виявлення в них ознак екстремізму при Мін’юсті Росії, представляв РПЦ МП на Парламентських зборах Союзної держави Білорусі і РФ.

Незважаючи на велику обережність під час свого служіння в США, єпископ Іоанн все ж відзначився низкою політичних висловлювань на підтримку політики Путіна і “русского мира”. З боку духовенства патріарших парафій РПЦ МП в США єпископу Іоанну пред’являвся ряд претензій.

Comments are closed.