Єпископа Чистопільського і Нижньокамського РПЦ Пармена (Щипелева) побили у Спаському районі Татарстану парафіяни його ж Церкви. Йому завдали тілесних ушкоджень і порвали рясу, пише credo.press з посиланням на «Еadaily.com».

Пізніше було встановлено, що до побиття причетні прихильники забороненого у служінні протоієрея з Болгара Володимира Головіна. За словами диякона Артемія Сильвестрова, в той день на богослужінні був присутній Головін в одному підряснику і без хреста (як і годиться забороненому в служінні священику).

«Усю службу він простояв в храмі з німим докором в оточенні своїх фанатів. Після закінчення служби заборонений протоієрей не підійшов під благословення до свого архієрея і відразу ж поїхав. Відразу після його від’їзду група агресивно налаштованих людей спробувала влаштувати владиці «допит» – мовляв, як, та чому «наш дорогий батюшка» заборонений в служінні. Єпископ Пармен почав пояснювати ситуацію з Головіним, але розлючені люди буквально «затиснули Владику і всіх, хто з ним – в лещата». Архієрею і новому благочинному ледь вдалося пробратися в трапезну, але агресивні люди (кажуть з палицями) увірвалися і туди», – написав він на своїй сторінці в соцмережі.

Священик РПЦ Володимир Головін

За словами очевидців, єпископу Пармену довелося півтори години заспокоювати паству. Проте архієрея не відпускали і дільничному села Три Озера довелося викликати наряд поліції з райцентру. Тільки прибулі поліцейські допомогли єпископу Пармену вирватися.

Раніше протоієрея Головіна на три місяці заборонили в служінні. В єпархії порахували неналежними для сану священика його «порада дивитися непристойні фільми тим жінкам, чиї чоловіки їх дивляться», «публічне пастирське консультування жінок про вибір фасону нижньої білизни», ідею «оспівування богослужбового гімну під час близькості з дружиною» або, наприклад, порівняння військового подвигу з самогубством. Надалі, якщо протоієрей продовжить вести епатажні проповіді, він може бути позбавлений сану.

Comments are closed.