Католицька Церква у Франції бере активну участь в громадських дебатах навколо перегляду закону в галузі біоетики.

До кінця 2018 року французький парламент має схвалити новий закон. Єпископи помісної Католицької Церкви виступили із заявою, в якій наголошується, що дітонародження є “невід’ємною частиною гідності людської особистості і не може бути предметом виробництва, торгівлі або інструменталізації”, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Vatican News.

У заяві ієрархів згадуються такі проблеми, як надмірна кількість ембріонів, використання донорів, розвиток ліберальної євгеніки.

Єпископи підкреслюють необхідність забезпечити “вищий інтерес дитини”: “Дитина повинна бути бажаною і її благо має бути вищими за блага дорослих”.

Католицька Церква у Франції застерігає від ризиків, пов’язаних з доступом всіх жінок до репродуктивних технологій. Це, на їхню думку, призведе до легалізації сурогатного материнства.

“Науковий прогрес в поєднанні з короткостроковими індивідуальними інтересами не можуть виправдати створення суспільства, позбавленого братства й уваги до найслабкіших”, – заявили єпископи.

Comments are closed.