Священик РПЦ Олександр Волков назвав публікацію у ЗМІ уривків бесіди Константинопольського і Московського Патріархів брехнею та звинуватив Патріарха Варфоломія у тому, що він – не джентельмен, передає Telegram-канал “Церквач”.

“Ось недавно на якихось американських, грецьких новинних каналах були опубліковані ніби якісь витяги з переговорів патріархів, які були 31 серпня Стамбулі. Не стенограми, не справжні переговори, а просто якісь фейковий писульки, які пропонуються як псевдоправда. Що це, навіть складно сказати. Але це пахне якимись вже зовсім непристойними речами. Ну, так у братському, християнському світі не роблять. Так навіть і політики країн, які себе поважають, не чинять… Плюс до того, це все просто не відповідає дійсності – то, що там опубліковано”, – заявив отець Олександр Волков.

Він також заявив, що це стало прецедентом обману від Константинопольського Патріархату.

“Сумний прецедент, на який дивиться все світове православ’я. На те, що Константинопольський Патріархат може так чинити. Вони можуть обманювати всіх, публікувати якісь фейкові зливи з закритих переговорів, що само собою в принципі неприпустимо у джентельменськи взаєминах. Вони можуть спотворити історію і написати те, що вони вважають за потрібне. Як на це реагуватиме православний світ?.. Залишимо все, що відбувається, на совісті Константинополя”, – заявив священик.

Comments are closed.