У Центральному храмі монастиря святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганина Яма під Єкатеринбургом, на місці якого були спалені останки останнього російського імператора Миколи II і його сім’ї, у ніч проти 4 жовтня сталася пожежа.

За даними управління МНС по Свердловській області, площа пожежі склала 70 квадратних метрів, постраждалих немає, повідомляє УНІАН з посиланням на “Daily Storm“.

“Пожежно-рятувальним підрозділам знадобилося менше години, щоб локалізувати вогонь в одному з храмів монастиря в місті Среднєуральськ. У гасінні пожежі задіяно 16 одиниць рятувальної техніки та 65 осіб особового складу. За попередніми даними, площа пожежі складає 70 квадратних метрів. Вогнем пошкоджено покрівлю та церковне начиння. Інформації про постраждалих не надходило”, — йдеться в повідомленні регіонального управління МНС.

Поліції вдалося оперативно розкрити підпал храму. Особу підозрюваного встановили після опитування свідків, а також огляду храму. Ним виявився 20-річний хлопець, який раніше був судимий за крадіжку, повідомляє місцевий портал “Єкатеринбург Онлайн“.

“Підозрюваний сам з’явився у відділ поліції вранці 4 жовтня, але не для того, щоб написати явку з повинною, а щоб заявити про нібито зникнення особистих документів”, — розповів прес-секретар обласного главку Валерій Горєлих.

Чоловіка затримали. “На допиті він пояснив, що не тільки підпалив храм, але і викрав гроші зі скриньки для пожертв, зламавши його, коли тікав з місця пригоди. Мотив його дикого вчинку зараз встановлюють оперуповноважені карного розшуку”, – додав Горєлих.

Також з’ясовується розмір шкоди, заподіяної храму.

Comments are closed.