У середовищі євангельських християн США несподівано високим впливом користується сучасне язичництво з його віруваннями в перевтілення душ, астрологію, ясновидіння, духів, обереги та багато іншого.

Такими є дані нового соціологічного дослідження, проведеного відомою науково-дослідницькою службою Pew Research Center, повідомляє “Седмиця” з посиланням на “Сhristianheadlines“.

Зокрема, з’ясувалося, що приблизно половина опитаних євангельських християн США фактично зберігає двовір’я.

“Це означає, що поряд з християнством ці люди зберігають язичницькі вірування з тих, що, зокрема, проповідує популярний релігійний рух “Новий вік” з його увагою до давніх культів, оберегів, природних цілющих сил, пророкування долі, ясновидіння, перевтілень, переселення душ тощо”, – йдеться у публікації.

Опитування показало, що новоязичницькі вірування поширені серед християн США набагато більше, ніж вважалося раніше.

Тривале соціологічне дослідження було завершено в грудні 2017 року, а його результати були опубліковані 2 жовтня.

Виявилося, що серед християн-євангелістів: 24% вірять у духів – зокрема, в “духовну енергію, що містять матеріальні предмети”, тобто в обереги й амулети; 33% вірять екстрасенсам та ясновидцям; 19% вірять у переселення душ; 18% вірять в астрологію.

Загалом з’ясувалося, що 47% християн-євангелістів США вірують у хоча б один із перерахованих вище чотирьох язичницьких постулатів, які проповідує сучасний культовий релігійний рух “Новий вік”.

Comments are closed.