У Південному Судані зробили переклад Біблії на тисячну за рахунком мову світу.

Нею стала мова народності келіко в Південному Судані, передає “Седмиця” з посиланням на Сhristianpost.

Перекладами Біблії займається організація Wycliffe Bible Translators. Її представники влаштували у Південному Судані церемонію освячення Біблії, перекладеної тисячною мовою світу.

“Церемонія освячення Нового Завіту мовою келіко пройшла в таборі біженців біді-біді, другому за величиною таборі біженців світу, де сьогодні проживає понад чверть мільйона осіб. У храмах було тісно від охочих брати участь в обряді і внести свою лепту, хоча одному Богу відомо, де ці незаможні і знедолені люди беруть монети на церковні пожертвування. Саме для цих глибоко віруючих людей і робився переклад”, – розповів директор американського відділення Wycliffe USA Расс Херсман.

Зазначимо, що тисяча – це лише десята частина нині існуючих мов.

Зараз у роботі переклади Біблії ще на 2500 світових мов, і багато з них наближаються до завершення, але ще залишається близько 1600 мов (або 22%), переклад якими ще навіть і не починався, зауважив Херсман.

Його перекладацька організація реалізує проект “Vision 2025” (англ. бачення), мета якого полягає в тому, щоб перекласти Біблію на всі 7000 мов світу до 2025 року.

Comments are closed.