Головний рабин Росії (за версією Федерації єврейський общин Росії) Берл Лазар розкритикував рішення керівництва РФ поставити Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300.

Про це повідомило ізраїльське видання “Гаарец“, які передає Credo.Ru з посиланням на “РИА Новости“.

“Я думаю, що це помилка, яка лише додасть проблем в регіоні”, – сказав Лазар.

Рішення про постачання до Сирії С-300 було ухвалено після того, як 17 вересня був збитий російський Іл-20, який повертався на базу Хмеймім. Тоді під час удару чотирьох ізраїльських F-16 по об’єктах в Латакії сирійські ППО випадково збили російський літак-розвідник. Загинули 15 військових.

У міноборони РФ стверджують, що ізраїльські льотчики прикрилися Іл-20 і підставили його під удар. Глава відомства Сергій Шойгу заявив, що вина повністю лежить на ізраїльській стороні.

Пізніше він розповів про заходи щодо підвищення безпеки російських військовослужбовців в Сирії, серед яких не тільки поставки С-300, але й оснащення командних пунктів сирійських ППО автоматизованими системами управління, здійснення радіоелектронного придушення супутникової навігації, бортових РЛС і систем зв’язку бойової авіації, що атакує об’єкти на сирійській території.

Минулого тижня в Сирію вже прибули перші чотири пускові установки С-300 й інша техніка. Навчити сирійських військових роботі з ними планується за три місяці.

Comments are closed.