Очільник РПЦ Кирило визнав, що він сам пішов на розкол православ’я.

Про це заявив російський священик Андрій Кураєв, який раніше піддався жорсткій критиці за висловлювання про те, що Російська православна Церква сама стала розкольником, розірвавши служіння з Константинополем, передає Credo.Ru.

“Ми будемо молитися про те, щоб вимушене розділення, на яке ми пішли через неправомірні дії Константинополя, не стало розділенням на століття, як це сталося у XI столітті, коли прагнення єпископа Римського до вселенської влади обернулися розділенням єдиної Церкви”, – цитує Кураєв висловлювання Патріарха Кирила, зроблене 8 жовтня під час урочистостей у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі.

Кураєв також вказав, що зараз, за словами очільника РПЦ, “всі сили зла спрямовуються на те, щоб відірвати Українську Церкву від єдиної Російської Православної Церкви, початок якої – в Київській купелі Хрещення”.

“Ну, якщо “всі сили зла” стягнуті лише на одну тему, то все інше людство, яке і не відає про героїчну боротьбу Московського Патріарха за те, щоб його прославляли у храмах України, вільне від спокус і дружно йде шляхом порятунку. Алілуя!” – написав священник.

“Нещодавно нам говорили, що той, хто не прийме ІПН – врятується. Тепер є ще більш проста формула присоромлення вселенського зла: сидячи за безпечною і щедро-святковою трапезою у підмосковній лаврі, скажи ні українській автокефалії – і ти переможець одразу всіх сил зла і пекла”, – додав диякон Андрій Кураєв.

Comments are closed.