Британський Верховний суд 10 жовтня виправдав подружжя-кондитерів, звинувачених у дискримінації геїв. Вони відмовилися зробити торт з написом на підтримку гей-шлюбів.

Про це повідомляє сайт газети “Известия” з посиланням на сайт суду, передає “Седмиця“.

У тексті релізу зазначається, що борець за права ЛГБТ-спільноти Гарет Лі подав до суду проти власників кондитерської Деніела і Емі МакАртур ще 2014 року, звинувативши їх у дискримінації на грунті сексуальних уподобань.

Самі власники кондитерської пояснили, що не зможуть виготовити торт з написом на підтримку гей-шлюбів через власні релігійні переконання.

Під час першого розгляду справи суд встановив, що відмова компанії в обслуговуванні порушує антидискримінаційне законодавство країни. Деніел і Емі МакАртур також програли апеляцію на це рішення, але після цього звернулися до Верховного суду.

“Апелянти не відмовляли виконувати замовлення пана Лі через його сексуальну орієнтацію. Відмова була пов’язана з написом на торті, а не з особистими характеристиками замовника… Таким чином, в цій справі не було сексуальної дискримінації”, – йдеться у релізі суду.

Comments are closed.