У вересні Всесвятський храм у Мінську несподівано вирішив закупити 25 люстр загальною вартістю 212 тисяч рублів ($ 100,6 тисяч). На найдорожчу з них витратили 61 тисячі рублів. Чотири світильника поменше обійшлися церкві у 21 тисячу рублів кожен, повідомляє Credo.Ru з посиланням на Єврорадіо.

Тендер пройшов дуже швидко. Контракт на поставку був укладений буквально за три тижні. Звідки такий поспіх? Збіг це чи ні, але саме у Всесвятській церкві Патріарх Кирило (Гундяєв) відслужив Всенічне бдіння під час візиту до Мінська, де відбувся Синод РПЦ, на якому було ухвалено рішення про розрив з Константинополем.

Головний інженер храму Олександр Канончік розповів, що у них все робиться за проектною документацією. Однак він відмовився давати пояснення про закупівлю світильників.

Тендер на поставку люстр виграла компанія “Ексклюзівліт”, яка раніше вже виконувала роботи у Всесвятському храмі – виробляла для нього декоративні решітки.

Попередні тендери показують, що храм не вперше закуповує дороге освітлення. 2017 році на світильник “Хорос” церква витратила 309 тисяч рублів. Виготовлений з полірованої латуні, світильник важить більше тонни. “Царський” світильник має 12 метрів в діаметрі та 96 стилізованих свічок.

Тоді також повідомлялося, що в храмі встановлена ​​система “розумного світла”, яка дозволила відмовитися від установки майже 800 люстр. Тож журналісти задаються запитанням: навіщо всього лише за рік закуповувати нові світильники? “Щось пішло не так? Або, щоб освітити Патріарха правильно, “розумного світла” недостатньо?” – йдеться у публікації.

Добре, що зараз віряни точно знають, куди йдуть їхні пожертвування. додали журналісти.

Comments are closed.