Очільник РПЦ Кирило вважає, що тотальне захоплення дітей гаджетами може привести у майбутньому до серйозних негативних наслідків для них самих і для всієї країни, зокрема до того, що діти почнуть більше уваги приділяти отриманню задоволення замість звершення подвигів.

Про це він заявив під час VIII Загальноцерковного з’їзду з соціального служіння, який завершується в п’ятницю, 19 жовтня, в Москві, передає російський “Інтерфакс“.

“Зловживання електронними іграми і занурення в них дітей – величезна помилка батьків і величезне завдання (боротися з цим – ІФ) для держави. Якщо наступне покоління буде виховане в прагненні постійно отримувати задоволення, то ми багато чого втратимо”, – сказав Патріарх.

Він пояснив: якщо дитина більшу частину часу приділяє “тому, щоб отримувати задоволення”, то у неї формуються “стійкі нахили: задоволення – це головне”.

Тим часом, за словами Кирила Гундяєва, було б “неправильним підходом ігнорувати уроки минулого”. Важко уявити, сказав він, що було б, якби і наші предки були орієнтовані на одні задоволення, а не на подвиги.

“Здатність людини здійснювати подвиг повністю суперечить ідеї отримувати задоволення”, –  наголосив російський Патріарх.

Він додав, що необхідно “постаратися ввести дітей в режим, коли отримання задоволення не є пріоритетом”.

Comments are closed.