Візит Папи Римського до Росії “не стоїть на порядку денному”.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі глава Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Московського Патріархату Володимир Легойда, спростувавши таким чином чутки про нібито підготовку Папи Франциска до візита в РФ, передає російський “Інтерфакс”.

“Питання про візит Папи Римського в Росію на порядку денному не стоїть. Митрополит Іларіон не обговорював цю тему під час своєї останньої зустрічі з кардиналом Кохом”, – написав Володимир Легойда.

Нагадаємо, 22 жовтня в російській блогосфері з’явилася інформація про підготовку візиту Папи Франциска в Москву, який нібито покликаний продемонструвати “високий міжнародний статус РПЦ” на тлі розриву відносин з Константинопольським Патріархату.

Своєю чергою митрополит Іларіон, який напередодні у Ватикані мав зустріч з понтифіком, в інтерв’ю італійській газеті “Мессаджеро” заявив, що питання такого візиту “буде вирішуватися під час  двосторонніх обговорень між Римо-католицькою церквою і Московським Патріархатом. При цьому він не уточнив ні термінів візиту, ні навіть часу початку його обговорення.

Comments are closed.