Радикальні язичники в Індії захопили християнський храм, знесли хрест, провели церемонію “очищення”, і тепер мають намір використовувати захоплений будинок для зібрань та анімістичних ритуалів, повідомляє “Седьмиця” з посиланням на christianpost.

Інцидент стався у селищі Кхаднга в штаті Джаркханд на сході країни. За інформацією видання UCA News, натовп із приблизно 50 послідовників племінної віри Сарна Дхара (“Релігія святих лісів”) захопила протестантський храм Вішва Вані.

Чисельність племінної групи, яка сповідує віру Сарна Дхара, становить в Індії близько 5 млн осіб.

Племінні активісти, що напали на християнський храм, звинувачують християнських місіонерів в захопленні тисяч акрів племінних земель в порушення законів штату, в будівництві церков, шкіл, лікарень та інших установ, які, за їхніми уявленнями, використовуються виключно для звернення племен в християнську віру.

Священик Еммануель Куджур, координатор протестантських організацій в штаті Джаркханд, зазначає, що ділянка, на якій був побудований церковний храм, була передана в дар Церкві одним з членів племені, який навернувся у християнство, але багато його одноплемінників з тих пір оскаржують законність угоди. Він також пояснив, що місцевий магістрат навіть виніс постанову, що земля належить державі.

“Однак всі ці правові спори поки не вирішені, і нікому не дано право захоплювати храм”, – каже о. Куджур.

Comments are closed.