Російські інтернет-тролі намагалися посіяти розбрат в британському сегменті Twitter у питанні ставлення до мусульманської релігії.

До такого висновку прийшов інститут Demos на основі аналізу 9 мільйонів твітів, повідомляє Credo.Press з посиланням на Bloomberg.

Аналітики вивчили діяльність 4 тисяч заблокованих прокремлівських акаунтів. Експерти прийшли до висновку, що петербурзька “фабрика тролів” під час кампанії проти Сполученого Королівства опублікувала набагато більше повідомлень з приводу ісламу, ніж на тему Брекзіта (виходу Великох Британії зі складу ЄС). У попередніх дослідженнях вказувалося, що російські мережеві тролі масово закликали голосувати за вихід Британії з Євросоюзу.

Примітно, що всі ці закриті нині акаунти, як з’ясував Demos, були відкриті ще 2011 року. У перші роки функціонування вони продукували політично нейтральну інформацію, наприклад, про фітнес. Як стверджується, це робилося з метою “маскування” перед вторгненням в справи іноземних держав.

Зокрема, стало відомо, що інтернет-тролі з Росії залишали негативні відгуки про фільм “Зоряні війни: Останні джедаї”. Так вони могли посилювати протиріччя в американському суспільстві, вважає данський журналіст Мортен Бей з центру цифрового майбутнього Університету Південної Каліфорнії, якого цитує Радіо “Свобода”.

Адміністрація сервісу Twitter вжила заходів стосовно акаунтів, імовірно пов’язаних з Кремлем, після того, як американська влада звинуватила керівництво Росії в організації інтернет-втручання в політичні системи США та інших країн.

Comments are closed.